مقایسه پرستاری و رادیولوژی2024-06-29

پرستاری یا رادیولوژی تبادل نظر نی نی سایت

همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید. در رادیولوژی انواع روش های تصویر برداری مثل اشعه ایکس، ام آر آی، سی تی اسکن، سونوگرافی و … استفاده می شود و فارغ التحصیلان این رشته با استفاده از تخصصشان در پرتوشناسی و با استفاده از فناوری های تصویربرداری به تشخیص بیماری و درمان آن می پردازند. فارغ التحصیلان رادیوتراپی معمولا در بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی پرتو درمانی کار می کنند. آن ها به عنوان رادیوتراپیست ها مسئول ارائه درمان های پرتوئی به بیماران مبتلا به سرطان هستند. بازارکار رادیوتراپی به دلیل افزایش شیوع سرطان، به طور مداوم در حال گسترش است. این رشته همچنین درآمد خوبی دارد، زیرا نیاز به درمان های تخصصی و موثر برای بیماران سرطانی افزایش یافته است.

رادیولوژی یا پرستاری ؟  یک فارغ التحصیل رادیولوژی معمولا در بیمارستانها، درمانگاه ها و مراکز رادیولوژی و تصویربرداری دولتی و خصوصی مشغول به کار می شود. رادیولوژیست ها با کمک انواع فن آوری های تصویربرداری از قسمت های مختلف بدن بیمار (مطابق با دستور پزشک معالج) تصویربرداری می کنند و تصاویر را برای پزشک (جهت تشخیص) می‌فرستند. بعضی دیگر فیلم های تخصصی تر مانند سی تی اسکن و یا ام آر آی را تهیه می کنند. رادیولوژی یا پرستاری ؟  یک فارغ التحصیل رادیولوژی معمولا در بیمارستانها، درمانگاه ها و مراکز رادیولوژی و تصویربرداری دولتی و خصوصی مشغول به کار می شود. با این حال، با توجه به نیاز به تشخیص های دقیق و درمان های نوین، فرصت های شغلی این رشته در حال افزایش است و درآمد نیز معمولا بالاست.

بااین‌حال بسته‌ به روش انجام کار، خصوصاً در انواع تکنیک‌های رادیولوژی مداخله‌ای ممکن است به رعایت یک سری اصول نیاز باشد. رادیولوژی ریه‌ها یا قفسه سینه برای ارزیابی ریه‌ها، قلب و دیواره قفسه سینه استفاده می‌شود و می‌تواند به تشخیص تنگی نفس، سرفه‌های مزمن و مداوم، تب، درد قفسه سینه، شکستگی دنده یا هر نوع آسیبی در این ناحیه کمک کند. این تصویربرداری همچنین می‌تواند به پزشک کمک کند که تشخیص دهد درمان تا چه حد خوب پیش می‌رود. اگر قبل از انجام رادیولوژی نگرانی دارید، حتما با متخصص رادیولوژی مشورت کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد. آلمان به دلیل کمبود نیروی پرستاری، حقوق قابل توجهی به پرستاران ارائه می‌دهد.

برای رشته پرستاری به پزشکی و رشته رادیولوژی به پزشکی هم این امکان وجود دارد و شما می توانید پس از تحصیلات دوره کارشناسی، شانس خود را برای ورود به رشته پزشکی امتحان کنید.. شما می توانید برای آشنایی با جزئیات موضوع و نیز مطالعه ” شرایط پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی ” این مقاله را مطالعه کنید. در دانشگاه سراسری کشور رشته رادیولوژی (کارشناسی پرتوشناسی) در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو دارد. البته تعداد کمی از پذیرش های رادیولوژی در برخی از دانشگاه ها، به صورت نیمه متمرکز می باشد. قبولی در رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای نیازمند تلاش و برنامه ریزی دقیق است.

علاوه بر آن، افرادی که قصد دارند در زمینه تحقیقات پیشرفته و تدریس در دانشگاه ها فعالیت کنند، می توانند به ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام کنند. در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجویان می توانند در رشته های مختلفی از جمله مهندسی پزشکی، اپیدمیولوژی و فناوری اطلاعات سلامت ادامه تحصیل دهند. فارغ التحصیلان رشته رادیولوژی می توانند در بیمارستان ها، کلینیک های تصویربرداری و مراکز درمانی مشغول به کار شوند، اما تنها متخصصان رادیولوژی مجوز راه اندازی این مراکز را دارند. فارغ التحصیلان رشته پزشکی هسته ای می توانند در بیمارستان ها، مراکز تحقیقاتی و سازمان های انرژی اتمی مشغول به کار شوند. آن ها مسئول استفاده از رادیوایزوتوپ ها برای تشخیص و درمان بیماری ها هستند. بازارکار پزشکی هسته ای به دلیل تخصصی بودن و نیاز به تجهیزات پیشرفته، محدودتر از رادیولوژی و رادیوتراپی است.

باتوجه‌به کیفیت مختلف دستگاه‌های تصویربرداری بهتر است حتماً برای انجام تست‌های رادیولوژی خود و افزایش دقت و کیفیت آنها، به یک مرکز معتبر و مدرن و مجهز به جدیدترین و بهترین دستگاه‌های روز دنیا مراجعه کرد. در این روش، علاقه مندان پزشکی می توانند پس از پایان تحصیلات کارشناسی و گذراندن طرح (اگر که رشته آنها طرح داشته باشد)، به شرط داشتن شرایط لازم و در صورت قبولی در آزمون کارشناسی به پزشکی، به ادامه تحصیل در رشته پزشکی بپردازند. در حال حاضر این طرح در یکی از بهترین دانشکده های پزشکی (علوم پزشکی تهران) اجرا می شود . رادیولوژی در واقع به معنای یک رشته تخصصی پزشکی است که در آن از تکنیک های عکسبرداری برای تشخیص و یا درمان بیماری های مختلف استفاده می شود. رادیولوژی به خودی خود دارای انواع مختلفی است و گونه های متفاوت عکسبرداری را در بر می گیرد که در این میان رادیوگرافی نیز یکی از زیر مجموعه های آن محسوب می شود.

در ادامه نیز تفاوت رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای، مقایسه بازارکار آن ها پرداخته شده است. رشته پرستاری و رادیولوژی امکان ادامه تحصیل تا سطح دکترا را در ایران دارند. اما معمولا بیشتر افرادی که وارد این دو رشته می شوند فقط تا مقطع کارشناسی ادامه می دهند. البته در رشته رادیولوژی درصد بیشتری از فارغ التحصیلان نسبت به پرستاری تا مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد و دکتری) ادامه تحصیل می دهند. این معمولا به این خاطر است که در پرستاری پس از کارشناسی به راحتی می توانید وارد بازارکار شوید اما در رادیولوژی اگر بخواهید به دنبال تاسیس مرکز رادیولوژی و تصویربرداری باشید، با مدرک های بالاتر گاهی کار راحت تر می شود. در نتیجه، ادامه تحصیل در رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای می تواند به دانشجویان این امکان را دهد که مهارت های خود را گسترش دهند و در زمینه های تخصصی تر مشغول به کار شوند.

فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مقاطع بالاتر در رشته های مختلفی از جمله مهندسی پزشکی، نانوتکنولوژی پزشکی و فیزیک پزشکی ادامه تحصیل دهند. و چیزی که رشته تکنولوژی پزشکی هسته ایرا متفاوت می کند این است که این رشته تلفیقی از رشته‌های تصویربرداری پزشکی، فیزیک پزشکی و پرتونگاری مولکولی است که از خواص هسته‌ای مواد برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کند. یک فارغ التحصیل رادیولوژی معمولا در بیمارستانها، درمانگاه ها و مراکز رادیولوژی و تصویربرداری دولتی و خصوصی مشغول به کار می شود. بعضی دیگر فیلم های تخصصی تر  مانند سی تی اسکن و یا ام آر آی را تهیه می کنند. این ،مزید علت به وجد آمدن رشته هایی شد که اساس آن ها را پرتو ها و اشعه ها تشکیل می دهند( چه در حوزه درمان و چه در حوزه تشخیص و پیشگیری). کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تفاوت رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند.

این عکس‌ها به پزشک کمک می‌کند تا بهترین گزینه جراحی را برای بیماران انتخاب کنند. با کمک عکس رادیولوژی بینی جراح تشخیص می‌دهد که دقیقاً مشکلات داخلی بینی بیمار چیست و چطور می‌تواند با رفع ناهنجاری‌ها و بخش‌های نامتقارن بینی، بهترین فرم بینی را ایجاد کند. عکس دندان اطلاعات مهمی در مورد ساختار دندان‌ها و وضعیت آنها ارائه می‌دهد که به دندانپزشک برای برنامه‌ریزی بهترین گزینه درمانی دندان‌ها کمک می‌کند. برای تشخیص تعداد دندان‌های آسیب‌دیده، اندازه و موقعیت قرارگیری آنها در دهان نیز رادیولوژی دندان انجام می‌شود. در واقع رادیولوژی که به‌عنوان تصویربرداری تشخیصی نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از آزمایشات است که از قسمت‌هایی از بدن عکس یا تصویر می‌گیرد. بسته به نوع رادیولوژی و ناحیه‌ای از بدن که تصویر از آن تهیه می‌شود، رادیولوژی به انواع مختلفی از جمله سونوگرافی، ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن یا فیزیک پزشکی دسته‌بندی می‌شود.

کار پرستاری سخت و طاقت فرساست و گاهی شما باید ساعت های طولانی را در محل کار سپری کنید. در شغل پرستاری سطوح مختلفی وجود دارد و در هر سطح وظایف و شرح کار پرستار متفاوت می شود. پرتو شناسی ( رادیولوژی ) و پرتو درمانی (رادیوتراپی) و رشته پزشکی هسته ای از رشته‏‌های علوم تجربی و حوزه‌ای میان رشته‌ای است. متخصصان این رشته نحوه و چگونگیکار با دستگاه ها و تصویر برداری را می آموزند .محصلان رشته پرتو شناسی در ابتدا دروس پایه ای از جمله فیزیک، آناتومی و فیزیولوژی را مطالعه می کنند و در ادامه دروس تخصصی تصویربرداری پزشکی را فرا می گیرند. به طور گسترده رشته رادیولوژی در سطح جهانی شناخته شده است و بسیاری از کشورها به دنبال فارغ التحصیلان مجرب این رشته هستند.

اسکن اشعه ایکس یا سایر تکنیک‌های رادیولوژی مانند سونوگرافی یا ام‌آرآی بخش بسیار مهمی از تشخیص سلامتی یا شناسایی بیماری در کودکان است. برای مثال ممکن است برای تشخیص شکستگی استخوان در کودکان یا مشکلات گوارشی در آنها کاربرد داشته باشد. رادیولوژی تشخیصی اشعه ایکس برای دندان‌ها هم انجام می‌شود که کاربرد آن تشخیص بیماری‌هایی است که روی دندان‌ها و استخوان‌های فک و صورت اثر دارد، زیرا زمانی که دندانپزشک به دهان بیمار نگاه می‌کند داخل این ساختارها دیده نمی‌شود. رادیولوژی یا رادیوگرافی استخوان‌ها یا تصویر اشعه ایکس استخوان‌ها یک آزمایش تصویربرداری است که با هدف بررسی استخوان‌ها، تشخیص تومورهای استخوانی بدخیم در زانو، پوکی استخوان و غیره انجام می‌شود. همچنین برای تشخیص شکستگی استخوان یا دررفتگی استخوان‌ها و مفاصل، تشخیص روند جوش خوردن و بهبود استخوان‌ها و همچنین برای کمک به جراح ارتوپد در حین انجام جراحی‌های استخوان، رادیولوژی استخوان انجام می‌شود. اسکن به دست آمده می‌تواند اطلاعات کاملی از مهره‌های کمر، استخوان‌ها و نخاع را ارائه دهد.

همچنین می توانند به طور منظم تست های شبیه سازی شده را انجام دهند تا با شرایط آزمون آشنا شده و بتوانند فشار روانی را مدیریت کنند. قرار گرفتن در معرض پرتوها با دوز بسیار بالا در دو هفته اول پس از لقاح ممکن است منجر به سقط جنین شود. همچنین قرار گرفتن در معرض پرتوها با دوز بالا دو تا هشت هفته پس از لقاح ممکن است خطر محدودیت رشد جنین یا نقص مادرزادی را افزایش دهد. سی تی با پرتو مخروطی تصاویر دقیقی از استخوان ارائه می‌دهد و برای ارزیابی بیماری‌های فک، دندان، ساختارهای استخوانی صورت، حفره بینی و سینوس‌ها انجام می‌شود. کشورهایی با نظام بهداشتی پیشرفته‌تر، مانند ایالات متحده و انگلستان، تمایل به ارائه مزایا و دستمزدهای بالاتری برای پرستاران دارند. حقوق سالانه یک پرستار عمومی در امارات بین ۴۵ تا ۷۰ هزار درهم امارات است که معادل ۱۲ تا ۱۹ هزار دلار آمریکا می‌شود.

تعداد ترم های کارشناسی دوره تحصیلی رادیولوژی به طور معمول 8 ترم به صورت دوره 4 ساله است. دانشجویان در ابتدا دروس پایه ای مانند فیزیک، آناتومی و فیزیولوژی را می گذرانند و سپس به دروس تخصصی تصویربرداری پزشکی می پردازند. این آموزش ها به دانشجویان کمک می کند تا با نحوه کار با دستگاه های رادیولوژی و تکنیک های تصویربرداری آشنا شوند. رشته رادیولوژی یا پرتو شناسی یکی از تخصص های مهم در حوزه پیراپزشکی است که به استفاده از پرتوها، به ویژه پرتو ایکس، برای تصویر برداری و تشخیص بیماری ها می پردازد. این رشته به عنوان ابزاری اساسی در تشخیص و مدیریت بیماری ها، به ویژه در موارد اورژانسی و سرطان، شناخته می شود.

با این حال وضعیت این رشته در خارج کشور بسیار بهتر است و اشتغال در این رشته در خارج از کشور بسیار تخصصی‌تر است و زمینه مهاجرت در آن قوی است. برای طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله کمردرد، شکستگی استخوان‌ها، مشکلات دهان، دندان و فک، سرطان‌ها، مشکلات کبدی و کلیوی، بیماری‌های قلب و ریه و سایر موارد از رادیولوژی استفاده می‌شود. قیمت رادیولوژی بسته‌ به نوع دستگاه، تکنیک مورد استفاده برای تصویربرداری و نواحی از بدن که تصاویر و اسکن‌ها از آن گرفته می‌شود متفاوت است. ناشتا بودن و مصرف نکردن غذا حداقل چهار ساعت قبل از رادیولوژی به پزشک کمک می‌کند تا دقیق‌تر آناتومی داخلی را تشخیص داده‌ و بتواند تصویر دقیق‌تری از اندام‌ها به دست آورد. ناشتایی خصوصاً برای آن دسته از تکنیک‌های رادیولوژی که همراه با تزریق ماده حاجب است ضرورت دارد. در کشورهایی که با کمبود پرستار مواجه هستند، مانند آلمان، کانادا و استرالیا یا حتی ترکیه، معمولاً حقوق بالاتری به پرستاران پرداخت می‌شود.

تمامی بافت‌ها و ساختارها در این تصویر نمایش داده می‌شوند تا پزشک بتواند هر نوع آسیب، بیماری، شکستگی و ناهنجاری را تشخیص دهد. این نوع اسکن برای تشخیص هر نوع درد کمر یا گردن درد، آرتریت، دررفتگی یا لغزش مهره‌ها، دیسک‌های کمر، تومورها و ناهنجاری‌های انحنای ستون فقرات مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف رادیولوژی تشخیص به‌موقع بیماری، قبل از تشدید علائم و بدتر شدن حال بیمار است. در این تکنیک پزشک می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن مشکلات و بیماری‌های داخلی در هر نقطه‌ای از بدن را شناسایی کرده و سریعاً بیماری را درمان کند. در کشورهای دیگر، درآمد پرستار‌ها به مراتب بیشتر از ایران است و این تفاوت عمدتاً به دلیل اقتصاد قوی‌تر، تقاضای بالای نیروی کار و ساختارهای متفاوت نظام سلامت است.

طبق حقوق پرستاران در سال ۱۴۰۳، حقوق پایه یک پرستار تازه‌کار در بیمارستان‌های دولتی معمولاً به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومان در ماه است. این مبلغ ممکن است با اضافه‌کاری، شیفت‌های شبانه و مزایای دیگر افزایش یابد و به عدد بیشتری برسد. البته رادیولوژیست اگر شرایط لازم را داشته باشد می تواند برای تاسیس موسسه رادیولوژی و مرکز تصویربرداری پزشکی اقدام کند. به عنوان مثال، آشنایی با اسم دروسی که قرار است در رشته دلخواهتان تدریس شود (و به آن واحدهای درسی، سرفصل یا برنامه درسی و یا چارت هم می گویند) مهم است. حتما می پرسید این موضوع چه اهمیتی دارد؟ اهمیتش این است که  شما قرار است طی چندین سال همین دروس را بخوانید و اگر به آنها علاقه نداشته باشید، حتما دچار مشکل خواهید شد. شاید به دلیل داشتن اسم مهندسی فکر کنید دروس ریاضی و فیزیک زیادی در دروس این رشته به خصوص دروس اختصاصی وجود دارد.

برای مثال اگر بیماران به‌صورت مکرر در معرض تابش اشعه ایکس قرار بگیرند، به‌نحوی که اشعه ایکس در بدن جذب شود می‌تواند موجب آسیب به ساختارهای سلولی شده‌ و به طور بالقوه ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. دوزهای بسیار بالای تابش باعث آسیب به سلول‌های انسان می‌شود که در سوختگی پوست، ریزش مو و افزایش بروز سرطان مشهود است. برای مثال اگر در زمان انجام ام ار آی به بیمار ماده حاجب تزریق شده باشد، توصیه می‌شود که برای مدت ۲۴ ساعت هر نوع واکنش آلرژیک به ماده حاجب به پزشک گزارش شود. درصورتی‌که از ماده بیهوشی در زمان انجام تست استفاده شده باشد هم باید بیمار تا برطرف شدن اثر ماده بیهوشی تحت‌نظر باشد. در انواع روش‌های رادیولوژی مداخله‌ای نیز بسته‌ به ناحیه درمانی توصیه‌های مختلفی به بیماران ارائه می‌شود که رعایتشان بسیار ضروری است.

زمینه های مهاجرت برای فارغ التحصیلان رادیولوژی به خوبی فراهم است و اشتغال در این حوزه در خارج از کشور به طور تخصصی تر و با فرصت های شغلی بیشتر انجام می شود. آن ها به عنوان رادیولوژیست ها مسئول انجام تصویربرداری های مختلف از جمله رادیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی هستند. به علاوه، با توجه به نیاز روزافزون به تشخیص های سریع و دقیق، بازارکار رادیولوژی به طور کلی پایدار و در حال رشد است. رادیولوژیست ها معمولا درآمد بالایی دارند و فرصت های شغلی در این حوزه نسبتا مناسب است. کارشناسان این رشته مسئولیت های متنوعی دارند که شامل تولید و تهیه داروهای رادیواکتیو، پشتیبانی فنی، استفاده از مواد رادیواکتیو برای مشاهده اندام ها یا بافت ها به منظور تشخیص و همچنین هدف گذاری و تخریب بافت های آسیب دیده می باشد. همچنین هدف اصلی رشته پزشکی هسته ای تربیت متخصصانی است که تحت نظارت پزشکان و متخصصان در مراکز تشخیصی و درمانی فعالیت کنند.

در بیمارستان‌های خصوصی، حقوق پرستار و حقوق سوپروایزر پرستاری معمولاً کمی بالاتر از بیمارستان‌های دولتی است و بسته به سیاست‌های هر بیمارستان و توانایی مالی آن، این افراد می‌توانند درآمدی بیشتری در ماه داشته باشند. با این حال، مزایا و امنیت شغلی بیمارستان‌های خصوصی معمولاً کمتر از بیمارستان‌های دولتی است. دستگاه هایی که برای عکسبرداری با هر یک از این روش ها مورد استفاده قرار می گیرند با هم متفاوت هستند. در رادیوگرافی از دستگاهی به نام X-RAY استفاده می شود در حالی که در سایر روش های تصویربرداری از بدن، دستگاه های دیگری به کار برده می شوند. اما مسلما برای انجام عکسبرداری با روش های سی تی اسکن، پزشکی هسته ای و یا فلوروسکوپی باید هزینه بیشتری پرداخت گردد.

خوبست بدانید که از هر دوی این رشته ها می توانید به شغل جذاب و پردرآمد استاد دانشگاه برسید. بنابراین اگر می خواهید استاد دانشگاه شوید امکان این کار از طریق هر دو رشته وجود دارد. البته ابتدا باید تا مقطع دکترای تخصصی این رشته ها ادامه تحصیل بدهید و سپس در فراخوان جذب هیات علمی وزارت بهداشت شرکت کنید. کارشناسان این رشته سونوگرافی انجام نمی دهند ؛با اینکه کارشناس این رشته واحدی تحت عنوان سونوگرافی را می‌خواند ولی به علت حساس بودن کار سونوگرافی، پزشکان متخصص رادیولوژی این کار را انجام می دهند. رادیولوژی از تکنیک‌های موثر و بسیار کاربردی است که می‌تواند تشخیص را دقیق‌تر و سریع‌تر کرده و در نتیجه بهترین گزینه‌های درمانی را امکان‌پذیر کند. رادیولوژی انواع مختلفی دارد و تشخیص این که چه نوع تصویربرداری نیاز است بر عهده پزشک معالج بیمار است.

رادیولوژی تشخیصی از نتایج مختلف تصویربرداری برای شناسایی طیف گسترده‌ای از مشکلات، از شکستگی‌های استخوان گرفته‌ تا بیماری‌های قلبی عروقی، لخته شدن خون و مشکلات دیگر استفاده می‌کند. نوع دوم رادیولوژی، یعنی رادیولوژی مداخله‌ای نیز با هدف هدایت روش‌های پزشکی و درمانی از سایر گزینه‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی و سونوگرافی استفاده می‌کند. در امارات متحده عربی، پرستاران به دلیل تقاضای بالا برای خدمات پزشکی و نظام بهداشتی پیشرفته، حقوق نسبتاً بالایی دریافت می‌کنند. حقوق پرستار‌ها در این کشور بستگی به تجربه، تخصص، محل کار (بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی) و منطقه جغرافیایی دارد. رادیولوژی یا پرستاری ؟  پرستاران معمولا در محیط های درمانی و بیمارستانی کار می کنند. قطعا شما تا به حال با نحوه کار یک پرستار در فیلم های سینمایی و تلویزیونی آشنا شده اید اما کار به همین جا ختم نمی شود و انجام وظایف پرستاری دارای نکات و ویژگی هایی است که ممکن است برای شما بسیار ناخوشایند و شاید هم جذاب و چالشی باشد.

ولی وقتی نگاهی به دروس رشته مهندسی بهداشت محیط می اندازید، متوجه می شوید این طور نیست و فقط تعداد محدودی از این دروس در دروس پایه آن قرار دارد. برای رسیدن به موفقیت در زندگی همیشه با انتخاب های مهمی روبرو هستید انتخاب رشته دبیرستان، انتخاب رشته دانشگاه، انتخاب شغل، انتخاب محل کار، انتخاب همسر و…. اما رادیوتراپی روشی برای درمان سرطان است که از مقادیر زیادی پرتو برای از بین بردن سلول های سرطانی و کوچک کردن تومورها استفاده می کند. ✔️از جمله تفاوت های این سه رشته می توان به هدف متفاوت این سه رشته و تکنیک های مورد استفاده در آن ها اشاره کرد که توضیحات دقیق تر در این رابطه در متن مقاله ارائه شده است. برای مثال ام آر ای از جمله روش‌های تصویربرداری پزشکی است که برای زنان باردار کاملاً ایمن است. بر اساس داده‌ها در هر سه ماهه بارداری می‌توان از این روش برای تشخیص مشکلات و ناهنجاری‌ها استفاده کرد، بدون این که آسیبی به جنین وارد شود.

متقاضیان با آگاهی از محتوای درسی، مطالعه موثر و آمادگی برای آزمون، می توانند شانس خود را برای پذیرش در این رشته های محبوب افزایش دهند. دروس پایه این رشته دروس مشابه رادیولوژی و رادیوتراپی، شامل فیزیک، آناتومی و بیوشیمی، به همراه دروس مرتبط با شیمی هسته ای و رادیوایزوتوپ هاست. دروس تخصصی آن نیز شامل دروس مربوط به تولید و استفاده از رادیوداروها، تصویربرداری هسته ای و کاربردهای آن در تشخیص و درمان بیماری هاست. پرستار‌ها چه در ایران و چه در دیگر کشور‌های جهان، مسئولیت مهمی در سیستم درمان دارند و به سلامت و بهبودی افراد کمک می‌کنند. این شغل پیراپزشکی علاوه بر مسئولیت‌های سنگینش به دلیل اهمیت اجتماعیی که دارد مهم و با اهمیت محسوب می‌شود. با این حال، درآمد پرستار‌ها بسته به کشور، تجربه کاری، تحصیلات و نوع محیطی که در آن مشغول به کار هستند، تفاوت‌های زیادی دارد.

رادیولوژی از دیگر رشته های تخصصی رشته پزشکی است که در آن از پرتو ایکس و سایر موج ها و پرتوهای دیگر برای تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می شود. برای آشنایی کامل با این رشته پیشنهاد می کنیم معرفی رشته رادیولوژی را مطالعه کنید. رادیولوژی یا پرستاری ؟  در دانشگاه سراسری کشور رشته رادیولوژی (کارشناسی پرتوشناسی) در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو دارد. البته تعداد کمی از پذیرش های رادیولوژی در برخی از دانشگاه ها، به صورت نیمه متمرکز می باشد. رادیولوژی یا پرستاری ؟  در دانشگاه سراسری کشور رشته رادیولوژی (کارشناسی پرتوشناسی) در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو دارد.

امروزه پیشرفت علم پزشکی به جایی رسیده که کار تشخیص برای پزشکان به‌مراتب راحت‌تر شده است و یکی از مواردی که در این زمینه نقش مهمی دارد، ابزارها و دستگاه‌های عکس‌برداری پزشکی هستند. بسته به تشخیص پزشک و قسمتی از بدن بیمار که باید از آن یک تصویر دقیق به دست بیاید، می‌توان از گزینه‌های مختلف تصویربرداری استفاده کرد. در حالی که پرستاران در ایران مسئولیت زیادی در سیستم درمان دارند، حقوق پرستار در ایران طور قابل توجهی کمتر از پرستارها در کشورهای توسعه‌ یافته است. این موضوع باعث شده بسیاری از پرستاران ایرانی به فکر مهاجرت به کشورهای دیگر بیفتند. در جدول زیر میانگین حقوق درآمد رشته پرستاری ۱۴۰۳ در ایران و کشورهایی که پرستارها معمولا به آن‌ها مهاجرت می‌کنند آمده است. گروه مشاوره ای آکو یک تیم حرفه ای و مجرب است که به دانش آموزان و داوطلبان در زمینه های مختلفی مانند انتخاب رشته، موقعیت های شغلی، کنترل استرس و اضطراب و هرچه که برای موفقیت در مسیر تحصیلی لازم است داشته باشند را کمک می کنند.

با توجه به نیاز روزافزون به تخصص های پزشکی و فناوری های نوین، ادامه تحصیل در این رشته ها می تواند فرصت های شغلی مناسبی را فراهم آورد و به پیشرفت حرفه ای کمک کند. به طور کلی تفاوت های واحدهای درسی در رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای نشان دهنده تمرکز متفاوت هر رشته بر جنبه های خاص تشخیص و درمان است. در حالی که رادیولوژی بیشتر بر تصویربرداری متمرکز است، رادیوتراپی به درمان سرطان و پزشکی هسته ای به استفاده از رادیوداروها و خواص هسته ای مواد توجه دارد. تفاوت رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای به دانشجویان کمک می کند تا با توجه به علاقه و اهداف شغلی خود، رشته مناسب را انتخاب کنند. رشته های پزشکی در حوزه تشخیص و درمان بیماری ها هر کدام تخصص ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در این بین، رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای از رشته های مهم و پرکاربرد هستند که نقش بسزایی در تشخیص و درمان بیماری ها ایفا می کنند.

برای کار در این حوزه، نیاز به گواهی نامه های تخصصی و مجوزهای لازم در هر کشور وجود دارد. همچنین، برخی دانشگاه ها ممکن است آزمون ورودی یا مصاحبه را نیز در نظر بگیرند. مهاجرت تحصیلی و شغلی در رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای به دلیل نیاز روزافزون به متخصصان این حوزه ها و پیشرفت های تکنولوژیک در پزشکی، به یکی از گزینه های جذاب برای دانشجویان و حرفه ای ها تبدیل شده است. انتخاب رشته مناسب برای اپلای و تحصیل در خارج از کشور، بررسی شرایط تحصیلی و شغلی در کشورهای مختلف می تواند تاثیر زیادی بر آینده شغلی و زندگی فرد داشته باشد. به طور کلی رشته های پرتو شناسی، پزشکی هسته ای و پرتو درمانی شباهت های زیادی در زمینه تحصیلات، حساسیت شغلی و امکان ادامه تحصیل دارند. با این حال، اهداف، کاربردها و تکنیک های آن ها تفاوت های قابل توجهی را ایجاد می کند.

بیمارستان پارسای تهران یکی از بهترین مراکز درمانی شبانه روزی است که در انواع روش های رادیولوژی را برای شما عزیزان به صورت تخصصی و با نظارت بهترین پزشکان انجام می دهد و از بهترین تجهیزات در این زمینه استفاده می کند. رادیولوژی و رادیوگرافی از نظر نحوه انجام عملیات عکسبرداری نیز با هم متفاوت هستند. تو این مقاله تفاوت ها و شباهت های رشته های تکنولوژی پرتو درمانی، تکنولوژی پرتو شناسی و تکنولوژی پزشکی هسته ای رو به زبان ساده بهتون توضیح دادیم. فارغ التحصیلان این رشته از نظر جایگاه اجتماعی در جایگاه خوبی قرار می گیرند. دانشگاه‌های آلمان و آمریکا و انگلیس می‌توانند مقصد مناسبی برای ادامه تحصیل در این رشته باشند. به عنوان مثال، پرتودرمانی به سلول ها آسیب می زند و هدف آن از بین بردن تعداد کمی از سلول های طبیعی و سالم است، در حالی که در پرتو شناسی و پزشکی هسته ای این آسیب به طور خاص وجود ندارد.

علاوه بر این در دروس دانشگاهی این دو رشته و همچنین در میزان درآمد و مکان های کاری نیز اختلافاتی وجود دارد. در صورتی که فرد علاقه به ادامه تحصیل در خارج از کشور داشته باشد می‌تواند در رشته‌های فیزیک‌پزشکی، فیزیک هسته ای و… پذیرش دریافت کند و ادامه تحصیل دهد. گفتنی است که متقاضیان برای پذیرش در این رشته ها، معمولا نیاز به مدرک دیپلم و نمرات قبولی در دروس علوم تجربی (زیست شناسی، شیمی، فیزیک) دارند. بهتر است که داوطلبان تحقیق کنند که کدام دانشگاه ها در هر رشته معتبرتر هستند. بررسی شرایط پذیرش و رتبه بندی دانشگاه ها می تواند به انتخاب آن ها کمک کند. روش‌های مختلف رادیولوژی، نوع تکنیک و دستگاه مورد استفاده و دستمزد پزشک می‌تواند متفاوت باشد.

رادیولوژی می‌تواند برای فک و صورت و دهان هم انجام شود که در آن اطلاعات مفیدی از انواع بیماری‌های دهان و دندان، شرایط و موقعیت فک، اختلالات فک و دهان و سایر موارد ارائه می‌شود. انواع مختلفی از تکنیک‌های رادیولوژی ممکن است برای تصویربرداری فک و صورت استفاده شوند. پرستاران در کانادا حقوقی مناسب همراه با مزایای شغلی قابل توجه دریافت می‌کنند. درآمد رشته پرستاری در کانادا سالانه بین ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار کانادا است که معادل ۴۵ تا ۶۰ هزار دلار آمریکا می‌شود. پرستاران در کانادا علاوه بر حقوق بالا، از بیمه سلامت، برنامه‌های بازنشستگی و پاداش‌ برخوردارند. برای علاقه مندان رشته پزشکی که به هر دلیلی موفق به قبولی و تحصیل در رشته پزشکی نشده اند و به جای آن در یکی از رشته های کارشناسی گروه پزشکی و علوم ریاضی و فنی تحصیل می کنند، امکان جالبی وجود دارد.

هر یک از این رشته ها از تکنیک ها و فناوری های منحصر به فردی بهره می برند و در زمینه های متفاوتی فعالیت می کنند. در ادامه، به معرفی رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای پرداخته شده است. دوره های کارشناسی ۴ ساله، کارشناسی ارشد و دکتری در این رشته وجود دارد که می تواند به تخصص های مختلفی مانند تصویربرداری پزشکی منجر شود. در ادامه نیز رادیولوژیست ها می توانند در بیمارستان ها، مراکز تصویربرداری و کلینیک ها کار کنند. با توجه به افزایش نیاز به خدمات تصویربرداری، فرصت های شغلی در این رشته در حال رشد است.

این دوره شامل آموزش های تخصصی در زمینه رادیوداروها و تصویربرداری هسته ای است. فارغ التحصیلان رشته پزشکی هسته ای می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط همچون فیزیک پزشکی، نانوتکنولوژی پزشکی یا مدیریت خدمات بهداشتی ادامه تحصیل دهند. در نهایت نیز علاقه مندان به پژوهش در زمینه پزشکی هسته ای می توانند در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند و در زمینه های نوین و پیشرفته تحقیق کنند. رشته های رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای با وجود قرار داشتن در زیرشاخه های تجربی، فیزیک پزشکی و پیراپزشکی و شباهت های بسیار، تفاوت هایی نیز در هدف و استفاده از تکنیک ها در درمان بیماری ها دارند. بازارکار این رشته را می توان شامل بیمارستان ها، کلینیک ها و مطب های شخصی دانست. علاوه بر آن فارغ التحصیلان رشته پزشکی هسته ای می توانند در مراکز تحقیقاتی و سازمان انرژی اتمی مشغول به کار شوند.

قبولی در رشته های پرطرفدار پزشکی مانند رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای نیازمند برنامه ریزی دقیق، مطالعه موثر و آگاهی از روند پذیرش در دانشگاه هاست. این رشته ها به دلیل نیاز روزافزون به تخصص های پزشکی و تکنولوژیک در تشخیص و درمان بیماری ها از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در دنیای پزشکی مدرن، فناوری های پیشرفته و تخصص های متنوع به افراد این امکان را می دهد که به طور دقیق تری به تشخیص و درمان بیماری ها بپردازند. سه مورد از رشته هایی که نقش کلیدی در این فرایند دارند، رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای هستند. هر یک از این رشته ها با استفاده از روش ها و تکنیک های خاص خود، در خدمت بهبود سلامت جامعه و افزایش کیفیت زندگی بیماران هستند.

به علاوه، رشته پزشکی هسته ای از نظر جایگاه اجتماعی در سطح خوبی قرار دارد و دانشگاه های معتبر در کشورهای مختلف، از جمله آلمان، آمریکا و انگلیس، گزینه های مناسبی برای ادامه تحصیل در این رشته هستند. رشته پزشکی هسته ای یک رشته میان رشته ای است که به ترکیب علوم تصویربرداری پزشکی، فیزیک پزشکی و پرتونگاری مولکولی می پردازد. این رشته از خواص هسته ای مواد، به ویژه رادیوایزوتوپ ها، برای تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می کند و به ویژه در تشخیص ناهنجاری ها در مراحل اولیه پیشرفت بیماری ها، نظیر سرطان تیروئید، نقش مهمی ایفا می کند. رادیولوژی یا پرستاری ؟ در دانشگاه سراسری کشور رشته پرستاری در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو دارد. البته تعدادی از پذیرش های پرستاری در برخی از دانشگاه ها، به صورت نیمه متمرکز می باشد. به طور کلی رشته رادیوتراپی در مقطع کارشناسی به صورت عمومی ارائه می شود و گرایش خاصی ندارد.

وظایف اصلی رادیولوژیست ها شامل عکس برداری از نقاط مختلف بدن بیمار، تنظیم و نگهداری تجهیزات رادیوگرافی، آماده سازی دستگاه های تصویربرداری و تهیه گزارش تصویر برداری است. از جمله رشته های ارشد رادیولوژی می توان به مهندسی پزشکی، اپیدمیولوژی، آمار زیستی، علوم تشریحی، انفورماتیک پزشکی، اقتصاد بهداشت و فناوری اطلاعات سلامت اشاره کرد. یکی از رایج‌ترین گزینه‌ها رادیولوژی است که نقش بسیار مهمی در روند تشخیص بیماری دارد. رادیولوژی یک تکنیک پزشکی بسیار مهم است که به پزشکان و متخصصان شاخه‌های مختلف کمک می‌کند بتوانند دقیق‌تر مشکل بیمار را تشخیص داده و بهترین درمان را ارائه دهند. یکی از اساسی ترین انتخاب ها برای شما دانش آموزان انتخاب رشته دانشگاه است. به همین خاطر در این مقاله قصد دارم برای افزایش آگاهی تان درباره رشته رادیولوژی (کارشناسی پرتوشناسی) و پرستاری توضیحات بیشتری ارائه کنم تا کمک خوبی به تصمیم گیری شما عزیزان کنم و ابهامات شما را در مورد سوال پرستاری یا رادیولوژی؟ رفع کنم.

با توجه به اهمیت پرستاری در حفظ سلامت جامعه، بهبود شرایط کاری و افزایش حقوق پرستاران در ایران می‌تواند به تقویت سیستم سلامت و کاهش مهاجرت نیروهای متخصص کمک کند. مشاور گروپ از سال ۱۳۹۲ به صورت تخصصی کار خود را در زمینه مشاوره آغاز کرد و با استعانت از خداوند متعال و اعتماد مردم عزیز کشورمان تاکنون توانسته میلیون ها ساعت مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ارائه دهد. اگر دانش آموز ممتازی باشید یا حداقل جزو دانش آموزان موفق در کلاس باشید شاید تا حالا به شغل استاد دانشگاه فکر کرده باشید. تفاوت دیگر پزشکی هسته ای این است که فارغ التحصیلان ، بیماران را در مورد چگونگی مصرف صحیح دارو های رادیو اکتیو (رادیو دارو ها) تجویز شده و حفاظت آنان در برابر اشعه یونساز ، یاری می نمایند. اما در رادیوتراپی این اشعه ها به کار گرفته می شوند تا بیماری های تشخیص داده شده، از جمله سرطان درمان شوند.

از این جهت کسب اطلاع از آنها و تفاوت های موجود در میان آنها میتواند یک مساله مهم باشد. قبل از انجام رادیولوژی اگر سوالی در مورد آن دارید، بهتر است با متخصص رادیولوژی مشورت کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر رادیولوژی آنلاین وجود دارد. با وجود مزیت‌های زیادی که روش‌های رادیولوژی در تشخیص به‌موقع بیماری‌ها و مشکلات مختلف دارند، اما انجام آنها کاملاً بی‌ضرر نیست و با یک سری عوارض و خطرات همراه است. البته باز هم میزان عوارض بسته‌ به نوع روش و تکنیک تصویربرداری مورد استفاده متفاوت است. اکثر روش‌های رادیولوژی به مراقبت خاصی نیاز ندارند و معمولاً بیماران راحت به شرایط نرمال برمی‌گردند.

هر یک از این روش های تصویربرداری بر اساس نوع بیماری و صلاح دید پزشک به کار می روند. رادیولوژی می تواند به صورت مداخله ای، تشخیصی، فیزیک پزشکی و یا انکولوژی انجام شود. رادیولوژی و رادیوگرافی هر دو از روش های عکسبرداری از بافت های بدن به حساب می آیند اما این شباهت به معنای یکسان بودن آنها با هم نیست بلکه تفاوت هایی در انها وجود خواهد داشت که باعث منحصر به فرد شدن هر یک از آنها شده است. تفاوت رادیولوژی با رادیوگرافی چیست؟ آیا رادیولوژی و رادیوگرافی با هم یکسان اند؟ اگر می خواهید که در این زمینه به کسب اطلاعات بپردازید، لازم است تا این مطلب را مطالعه کنید. رادیولوژی نحوه تصویربرداری از نقاط مختلف بدن برای تشخیص پزشکی را آموزش می دهد.

در صورت نیاز به مصرف ماده حاجب یا سایر داروها در زمان رادیولوژی باید از شیردهی اجتناب کرد. میزان روغن کرچک باتوجه‌به نوع رادیولوژی و سن و وزن بیمار توسط پزشک تعیین می‌شود. یکی از بخش‌های مهمی که از رادیولوژی برای آن استفاده می‌شود، رادیولوژی کمر است. به‌صورت معمول برای تشخیص انواع ناهنجاری‌های کمر و ستون فقرات، شکستگی مهره کمر و بیرون‌زدگی مهره‌های کمر و مشکلات نخاع از سی‌تی‌اسکن یا ام آر ای استفاده می‌شود. آکو یک پلتفرم ارتقای تحصیلی می باشد که در زمینه های برگزاری دوره های مشاوره ای و دوره های آموزشی می باشد. یه سری رشته ها هستن که از نظر اسمی و در نگاه اول شاید خیلی شبیه به هم به نظر بیان  اما با هم تفاوت هایی دارند.

در رشته رادیوتراپی و پزشکی هسته ای نیز ورود به رشته رادیوتراپی در خارج از کشور معمولا نیاز به مدرک دیپلم، کارشناسی و... دوره های کارشناسی ۴ ساله هستند و همچنین امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. دانشجویان ابتدا باید پس کسب رتبه قبولی در کنکور سراسری دوره کارشناسی رادیوتراپی را بگذرانند. این دوره نیز معمولا ۴ ساله است و بر روی درمان های پرتوئی و تکنیک های مرتبط تمرکز دارد. فارغ التحصیلان رادیوتراپی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط مانند فیزیک پزشکی، اپیدمیولوژی یا مدیریت خدمات بهداشتی ادامه تحصیل دهند.

در رادیوگرافی برای تشخیص وضعیت بدن بیمار از اشعه ایکس استفاده می شود و این اشعه میتواند برای بانوان باردار مضر باشد و کسانی که دائما با این روش سر و کار دارند، مضراتی برایشان ایجاد خواهد شد. اگر تردید شما در ان است که دچار مشکلات ابتلا به پتو ها و رادیواکتیو ها شوید بهتر است بدانید که کارشناسان و متخصصان این رشته ایمنی نسبت به پرتو ها پیدا می کنند؛ایمنی مانند واکسن و هر دو ماه یکبار دوز دریافتی آن ها نیز آزمایش خواهد شد. روزانه زمان مشخصی را برای مطالعه هر درس اختصاص داده و از منابع معتبر استفاده کنند. استفاده از روش های مختلف یادگیری مانند فلش کارت ها، یادداشت برداری و تدریس به دیگران می تواند به تثبیت اطلاعات کمک کند. هدف اصلی رادیوتراپی از بین بردن سلول های سرطانی با حداکثر آسیب به این سلول ها و حداقل آسیب به سلول های سالم است.

در سال ۹۵ حدود ۵ هزار نفر در دانشگاه های دولتی و پردیس ها در رشته پرستاری پذیرفته شده اند. شما اگر بتوانید درست خودتان، علایق و توانایی هایتان را بشناسید، رشته و شغل مناسب تان را هم به راحتی پیدا می کنید. برای شناخت بیشتر خود و علایق تان می توانید از تست شخصیت شناسی هالند کمک بگیرید. در این مرکز درمانی می توانید از انواع بیمه های درمانی استفاده کنید و هزینه های خود را کاهش دهید. رادیوگرافی همان طور که اشاره شد، از زیرمجموعه های رادیولوژی است که استفاده از آن بسیار رایج است و برای بررسی وضعیت استخوان های موجود در بدن انسان و یا مفاصل استفاده می شود.


پرستاری برای نگهداری سالمندان